Youngeun (Rosaria) un Junwoong (Álvaro): no Korejas uz Romu, lai saņemtu kristību no pāvesta rokām

Korejā viņi ir satikuši draugus, kas apmeklē Opus Dei centru. Tādējādi ticība viņiem ir kļuvusi ļoti pievilcīga realitāte. Sestdienas vakarā Lieldienu vigīlijā Svētā Pētera bazilikā viņi tiks uzņemti katoļu Baznīcā. Šie ir viņu stāsti.

Korejiešu grupa, kas piedalās UNIV.

Youngeun (Rozārija): "Es vēlos strādāt citu labā".

Sveiki, mans vārds ir Youngeun Choi, un es dzīvoju Seulā, Dienvidkorejā. Pašlaik studēju pilsētu socioloģiju Seulas Universitātē.

Man kā socioloģei visvairāk patīk sarunāties ar daudziem cilvēkiem, uzklausīt dažādus viedokļus un pēc tam izteikt tos īsos rakstos, lai sakārtotu tikai savas domas.

Youngeun tiks kristīta Lieldienu vigīlijas laikā.

Ir grūti apkopot cilvēku sapņus un vēlmes, jo laika gaitā tie mainās. Taču es vēlos runāt ar daudziem cilvēkiem un dalīties dažādos viedokļos. Es vēlos strādāt kopā ar citiem un citu labā, nevis strādāt vienatnē.
Man ir tuvs draudzene, kas ir dedzīga ticīga. Man šķiet, ka viņas dēļ es dabiski sāku interesēties par ticību. Sekojot savai draudzenei, es sāku piedalīties katoļu klubā universitātē, apmeklēju baznīcu un uzzināju daudz jauna. Tagad viņa būs mana kristību krustmāte, un esmu viņai ļoti pateicīga.

Mana ģimene nav reliģioza, bet man patika atbalsts, ko viņi man sniedza, kad es viņiem teicu, ka gatavojos kristīties. Īpaši mana mamma izrādīja interesi par katolicismu, un viņai tas patika, sakot, ka tas viņai dod spēcīgu Dieva klātbūtni. Viņi arī uzzināja, kur atrodas katedrāle manā dzimtajā pilsētā, un mani atbalstīja. Tad, manuprāt, šaubas pazuda, un es nolēmu nekavējoties kristīties.

Par ticību joprojām daudz ko nezinu, bet man patīk teiciens: "Mīli savu tuvāko kā sevi pašu". Es arī domāju, ka vēlos, lai man būtu liela sirds kā Jēzum un lai es mīlētu un rūpētos par citiem tikpat ļoti, cik mīlu sevi. Es arī vēlos mācīties vairāk. Es pateicos jums par lūgšanām par mani!

Junwoong (Alvaro): "Mani pārsteidza Jēzus bezgalīgā mīlestība".

Es esmu An Junwoong, un mani kristīs ar Alvaro vārdu gaidāmajā Lieldienu vigīlijā pāvesta klātbūtnē. Es esmu no Korejas, bet kopš viena gada vecuma 19 gadus esmu dzīvojis Ķīnā. Pašlaik pēc elektrotehnikas studijām iegūstu doktora grādu datortehnikas arhitektūras jomā.

Junwoong (pa kreisi) dzer romiešu kafiju.

Domājot par nākotni, es vēlos kļūt par cilvēku, kurš, izmantojot savas zināšanas savā jomā, ierosina optimizētas IT arhitektūras datu centriem. Bet visvairāk es vēlētos būt labs tēvs.

Mana tikšanās ar ticību bija šāda: 19 gadus dzīvoju Ķīnā. Tā ir ļoti reliģiski noslēgta valsts, tāpēc man nebija pieredzes ar reliģisko dzīvi. Pirms desmit gadiem, kad pārcēlos uz Koreju, lai studētu universitātē, un satiku Ji-hwan, mana ticība reliģijai pamazām sāka mainīties. Redzot viņa sirsnīgo un godīgo dzīvesveidu, es vēlējos sekot viņa pēdās.

Tad es apmeklēju Opus Dei centru, lai iepazītu viņu kultūru, un turpināju laiku pa laikam tur doties. Turklāt katru piektdienu pēc studiju beigām universitātē vienu piektdienu devāmies nakts un divu dienu brīvprātīgo braucienos kopā ar Kkottongnae garīdzniekiem. Pirms trim gadiem rekolekciju laikā es pirmo reizi piedalījos misē un padziļināju savu vēlmi pieņemt ticību.

Gadu gaitā esmu redzējis, kā katoļi un mani draugi centrā mīlēja citus. Es vienmēr domāju, kā es varētu mīlēt citus, un tagad es zinu, kā. Es sāku katehēzes nodarbības Myeong-dong katedrālē. Iespaidīgākā patiesība, ko uzzināju katehēzes (sagatavošanās kristībām) laikā, ir Jēzus bezgalīgā mīlestība. Tas, ka Viņš izglāba pat vienu pazudušu avīti un nekad nepārstāja mīlēt līdz pat Savai nāvei, augšāmcelšanai un debesbraukšanai, man bija pārsteidzošākā patiesība.

Pateicoties Univ ceļojumam, man būs iespēja šī gada Lieldienu vigīlijas Mises laikā saņemt kristības no pāvesta ar kristības vārdu Alvaro. Nevaru iedomāties, kāda būs šī ceremonija. Esmu noskatījies 2023. gada Lieldienu vigīlijas video YouTube vietnē apmēram piecas reizes, bet man tas joprojām nešķiet reāls, un, domājot par to, es jūtu, cik labs Dievs ir ar mani. Es esmu nedaudz nervozs, jā, es pieļausim kļūdas.

Tikšanās laikā, kas mums trešdien bija kopā ar pārējiem puišiem no San Rafaēlas, es saņēmu daudz aplausu. Tagad es jūtu atbildību par to, ka man ir jāatdod šīs simpātijas Baznīcai, esot labam kristietim.