Filmas, kas iedvesmo: Fireproof

Filma "Ugunsdrošība" (Fireproof), kas veltīta kristīgajām vērtībām un laulībai, ir lielisks piemērs tam, kā ticību var kalpot, lai pārvarētu izaicinājumus kristīgā ģimenē.

Filma parāda, ka pat kristīgā ģimenē laulībā var būt grūti brīži. Tā ne vienmēr ir viegla, un dažreiz cilvēki var justies patiešām nelaimīgi vai dusmīgi viens pret otru. Taču svarīgākais šeit ir tas, ka filma māca, ka ar ticību, pacietību un lielām pūlēm pāri var pārvarēt šos grūtos brīžus.

Filmā ir minēti šādi apsvērumi par to, kā tikt galā ar izaicinājumiem ģimenē: 

1.Lūgšanas spēks: Filmā galvenais varonis iemācās paļauties uz lūgšanu. Kristīgajā ticībā tas ir ļoti svarīgi. Lūgšana ir kā saruna ar Dievu par savām problēmām, cerībām un lūgšana pēc Viņa palīdzības. Tā var būt ļoti spēcīga, lai atrastu mieru un vadību.

2.Nesavtība un mīlestība: "Ugunsdrošība" parāda, ka patiesa mīlestība nav tikai tas, ko tu saņem no otra, bet gan tas, ko tu viņam dod. Runa ir par pašaizliedzību, laipnību un pacietību pat tad, kad ir grūti. Tas ļoti līdzinās tam, ko Jēzus mācīja par mīlestību - tā nav tikai sajūta, bet gan rīcība. Jūs parādāt mīlestību ar to, ko darāt citu labā, nevis tikai ar to, ko sakāt.

3.Piedošana un dziedināšana: Filmā tiek runāts arī par piedošanu. Jebkurā ģimenē un jo īpaši laulībā cilvēki var kļūdīties. Piedošana viens otram un virzība uz priekšu ir liela daļa no tā, ko mācīja Jēzus. Tas ne vienmēr ir viegli, bet tas ir veids, kā dziedināt un padarīt lietas labākas.

4.Kopienas loma: Visbeidzot, "Fireproof" parāda, ka dalība draudzē vai ticības kopienā var patiešām palīdzēt. Draugi, mācītāji un draudzes locekļi var piedāvāt atbalstu, padomu un lūgšanu, kas var ļoti palīdzēt, kad pārdzīvojat grūtus laikus.

Īsāk sakot, "Ugunsdrošība" ir labs piemērs jaunajiem kristiešiem, jo tajā, izmantojot stāstu, tiek mācītas svarīgas idejas par mīlestību, laulību, ticību un piedošanu, kas ir kristīgās mācības pamatā. Tā ir par to, kā šo mācību piemērošana var palīdzēt ģimenēm stāties pretī izaicinājumiem un tos pārvarēt.