Draudzene slimības laikā

Opus Dei locekles no Puertoriko Lilijas nāves desmitajā gadadienā viena no viņas draudzenēm stāsta, kā šī draudzība ietekmēja viņas dzīvi.

Pirmo reizi Liliju no Puertoriko satiku, kad viņa mācījās vidusskolā kopā ar manu vecāko māsu.

Pagāja gadi, un mēs atkal satikāmies manu bērnu pirmajā skolas dienā. To dienu atceros tāpat kā tagad. Es jutos ļoti satraukta, jo man vajadzēja savus "bērnus" aizvest uz skolu. Es ieraudzīju, ka viņa iznāk no skolas, un aizgāju pie viņas. Mēs apskāvāmies, un viņa man lika saprast, ka esmu izvēlējusies intelektuāli un garīgi milzīgu skolu saviem bērniem. Viņas vārdi man bija ļoti svarīgi: tie deva man nepieciešamo mieru un drošību.

Pēc dažām nedēļām es viņu satiku pie skolas, meklējot bērnus, un viņa mani uzrunāja, lai uzaicinātu uz grupu "Meninas", kas viņai bija izveidota, lai sniegtu viņiem garīgo formāciju un palīdzētu meitenēm un viņu māmiņām ļoti jautrā veidā augt tikumos. Es sāku iet pie viņas uz mājām katru piektdienu. Manai meitai ļoti patika tur iet, un es aizgāju pilna ar jauniem instrumentiem, lai tuvotos Dievam.

Pēc pusotra gada manai dārgajai draudzenei Lilijai tika diagnosticēts vēzis.

Viņa man piezvanīja, lai pastāstītu, ka bija devusies pie ārsta, jo sāpes vēderā acīmredzot nebija labas, bet viņas ticība bija tik liela, ka viņa bija pārliecināta, ka Dievs viņai palīdzēs pārvarēt šo procesu. Viņa lūdza man palīdzību Meninas meiteņu grupā. Viņa man teica, ka izsauks vēl kādu mammu, kas palīdzēs ar sarunām, un es palīdzēšu ar aktivitātēm, kamēr viņai tiks veiktas ārstēšanas procedūras. Patiesībā es pat nevarēju runāt, bet mani ļoti pārsteidza tas, ar kādu mierīgumu viņa man visu izstāstīja.

Mēnešus vēlāk man tika diagnosticēts krūts vēzis. Kad Lilija uzzināja par manu situāciju, viņa man ātri piezvanīja. Atzīšos, ka man nav ne jausmas, kā viņa uzzināja, ka man ir slikti. Viņa runāja ar mani ar mieru, kas mani nomierināja un lika uz lietām raudzīties citādi, saskatot Dieva roku visā.
Ar visām savām lietām viņa atrada laiku, lai man piezvanītu un pastāstītu par visu, ko viņa bija iemācījusies no šīs slimības. Kad man tika veikta operācija, viņa atradās ārpus Puertoriko, grūtā slimības laikā, jo prognozes nebija iepriecinošas, bet viņa man zvanīja, lai mani iedrošinātu un liktu man zināt, ka Dievs visu kontrolē.

Dažas nedēļas pirms Lilijas nāves es devos pie viņas mājās, un es nespēju aprakstīt viņas mierīgo sejas izteiksmi. Lilija bija visrūpīgākais cilvēks, kādu man jebkad nācies satikt. Viņa jautāja par mani un manu ģimeni. Viņai bija skaidrs, ka Dievs darīs to, kas viņai ir vislabākais, un rūpēsies par viņas ģimeni.

Lilija bija cilvēks, kas atstāja iespaidu uz ikvienu, kurš viņu pazina. Viņas sirdī bija tikai labas un cēlas jūtas pret citiem. Viņa saskatīja iespēju palīdzēt cilvēkiem, kurus sastapa, un centās palīdzēt jums izcelt labāko, kas ir jūsu sirdī.

Noteikti bija Dieva instruments manā dzīvē trauksmes un skumju brīžos. Viņa palīdzēja man saprast, cik tuvu Dievs ir saviem bērniem un ka Viņš vienmēr meklē veidus, kā mums palīdzēt un pavadīt.

Lilija bija augsta garīgā līmeņa cilvēks. Viena no viņas ilūzijām bija ar savu darbību sludināt Dieva vārdu un tuvināt mūs Viņam. Viņa sniedza mieru, un viņas padomi bija citā līmenī.

Viņa bija lielisks piemērs, 10 bērnu māte un profesionāle, kas pilnībā dzīvoja kalpošanā Dievam un citiem.

Šeit ir pievienotais video par viņas dzīvi: Lilly, the fullness of giving (subtitri angļu un spāņu valodā):