Digitālās Tehnoloģijas un Kristīgā Dzīve

Svētais Krēsls ir ierosinājis 2024. gadā sākt reflektēt par mākslīgo intelektu. 2015. gadā mēs publicējām e-grāmatu, kurā apkopoti pieci raksti, kuros runāts par to, kā tehnoloģijas var veicināt attiecības ar Dievu un ar citiem cilvēkiem un kā izglītot pareizā un līdzsvarotā mobilo ierīču lietošanā. Šos rakstus mēs publicēsim tuvāko nedēļu laikā.

Mūsdienu dzīvi veido saziņas tehnoloģijas, kas ir strauji izplatījušās visās jomās: darbā, personīgajās attiecībās, mājās, izklaidē utt. Līdztekus daudzajām pozitīvajām sekām šī parādība rada arī problēmas. Tāpēc ir aktuāli pārdomāt, kā šīs tehnoloģijas ietekmē mūsu ikdienas dzīvi, kā tās maina mūsu attiecības ar citiem un, protams, kā tās ietekmē mūsu personīgās attiecības ar Dievu.

Pāvests Francisks nesen teica: "mūsdienās vismodernākie saziņas līdzekļi, kas ir neaizstājami īpaši ļoti jauniem cilvēkiem, var gan traucēt, gan palīdzēt saziņai ģimenē un starp ģimenēm "*. Tādēļ ir nepieciešams iemācīties izmantot saziņas līdzekļus tā, lai tie patiešām būtu līdzekļi cilvēku tuvināšanai, nevis šķēršļi, kas viņus šķir un noved pie izolācijas. Tas ir uzdevums, ko nevar reducēt uz noteikumu ievērošanu, bet kas ietver personiskas attieksmes un pozitīvu ieradumu veidošanu, īsi sakot, mācīšanos dzīvot tikumībā digitālajā pasaulē.

Šīs e-grāmatas mērķis ir piedāvāt dažas pārdomas un rīcības vadlīnijas. Pirmie trīs raksti piedāvā dažas idejas par to, kā rīkoties interneta pasaulē, savukārt pēdējie divi raksti ir vairāk paredzēti vecākiem un pedagogiem, sniedzot ieteikumus kristīgai tikumu veidošanai.

JUAN CARLOS VÁSCONEZ - RODOLFO VALDÉS

2015. GADA FEBRUĀRIS

* Francisks, Vēstījums XLIX Pasaules komunikācijas dienai, "Saziņa ģimenē: priviliģēta

satikšanās vide mīlestības bezatlīdzībā", Vatikāns, 2015. gada 23. janvāris.